Knijp eens in mijn hand

Een rouwboekje voor kinderen die een overlijden te verwerken krijgen van een (naast) familielid of een goede vriend(in).

Volwassen hebben soms de neiging om kinderen af te schermen van de dood.  Maar dood en verdriet zijn onlosmakelijk verbonden met het leven.  Je kunt zelfs stellen dat de dood, net als de geboorte, de enige zekerheid is in het leven ...

Vroeg of laat krijgt elk kind dus te maken met het verlies van een dierbaar iemand.  In sommige gevallen komt die pijnlijke confrontatie veel vroeger dan verwacht.  Wist je trouwens dat op het einde van het basisonderwijs maar liefst 9 op 10 kinderen al een verliessituatie in de nabije omgeving meegemaakt hebben?  Juist omdat de dood onvermijdelijk bij het leven hoort, zijn we verplicht onze houding ertegenover te bepalen.

Dit werkboekje helpt kinderen het verlies te verwerken en het een plaats te geven door te schrijven, te tekenen, te plakken en erover te vertellen.

Het is in de eerste plaats een verwerkingsboekje, maar ook een koesterboekje, om regelmatig naar terug te grijen en mooie herinneringen bij op te halen.

Website ontwikkeld door Netcrew