Onze visie op het rouwgebeuren

Eerbied, aandacht en in alle sereniteit afscheid kunnen nemen van de overledene komen bij ons op de eerste plaats.

De confrontatie met het overlijden van een dierbare bezorgt vele nabestaanden een onwennig gevoel.  Voor vele mensen staat het betreden van een funerarium gelijk met een koele, onaangename en rouwende ruimte binnenstappen.

Aan het interieur van het funerarium werd dan ook heel veel aandacht besteed, daar wij de bezoekers een huiselijk gevoel willen meegeven. De kamers geven door de aanwezigheid van indirecte verlichting een sfeervol onthaal.  

Wij kozen ook bewust voor lichte kleuren en de houtafwerking op de muren, zodat een warme sfeer wordt gecreëerd.  Door in iedere rouwkamer een aantal serene kaarsjes, een foto van de overledene (indien gewenst) en een aangepast, fris bloemenboeket te plaatsen, geven we ieder kamer een eigen toets. Door de rouwkamers niet te beladen met overbodige details, creëert dit bij de bezoeker een gevoel van rust en krijgt de overledene alle aandacht die hij of zij verdient. 

 

Begeleiding van de nabestaanden

De begeleiding van de rouwende familieleden gaat bij ons verder dan het morele, wij staan hen bij van a tot z. 

Indien gewenst, helpen wij hen bij het kiezen van de kist, urne, bloemen, …  De keuze van de familie wordt ten allen tijde gerespecteerd, alleen waken wij er over dat er geen overbodige kosten worden gemaakt. Indien gewenst, verzorgen wij ook het rouwdrukwerk en vervullen alle formaliteiten. Ook het organiseren van de rouwmaaltijd kunnen wij voor onze rekening nemen, zodat de familie zich ook met deze organisatie niet hoeft bezig te houden.

Wij willen een totaal pakket aanbieden: van het kiezen van de rouwbrief tot het kiezen van het grafzerk of urneveld. U kunt bij ons een aantal modellen grafzerken bezichtigen.

Steeds tot uw dienst.

Website ontwikkeld door Netcrew