Hoe is het funerarium opgebouwd?

Het bestaande gebouw heeft een zekere charme en karakter die voor ons de basis van het nieuwe concept vormde. In het onthaal worden de bezoekers in alle sereniteit ontvangen en zorgen de zichtbare oude betonnen spanten voor een knipoog naar het verleden en een ruimtelijk gevoel.

De winkelruimte is gescheiden door een glazen wand, waardoor mensen in alle rust en privacy een keuze kunnen maken

In onze winkel vindt u o.a.:

  • ruim assortiment gedenkplaten, zowel in glas als in graniet, alsook lasergravures.
  • bloemen
  • verschillende soorten urnes in diverse materies, alsook urnes voor symbolische hoeveelheid
  • ruim aanbod kruisjes, alsook kruisjes met as-voorziening
  • unieke collectie rouwkaarten
  • rouwsieraden
  • kaarsen (al dan niet met tekst) en lantaarns
  • uniek in Ieper: golden finger print

  

De rouwkamers werden ontdaan van alle overbodige details zodat alle aandacht naar de overleden persoon gaat 

Het daglicht dat aan beide zijden van het gebouw rijkelijk naar binnen treedt en het zicht op de sfeervolle tuin geven een verlossend gevoel in deze moeilijke tijden. De toegang naar de kamers en de rouwkamers zelf werden ontdaan van alle overbodige details. Met deze benadering wordt alle aandacht naar de overleden persoon toegetrokken.

De warme sfeer door kleine ingrepen zorgt dat deze kamers geen beklemmend gevoel geven aan de dierbaren van de overledene. We beschikken over 3 ruime rouwkamers, maar door een verschillende bedbekleding, krijgt iedere kamer zijn eigen toets.

De kracht van dag- en zonlicht zijn binnen het ontwerp belangrijke elementen

De bespreekruimte werd volledig op maat van gevoelige gesprekken ontworpen. Privacy, geborgenheid, daglicht en zicht op de bijhorende tuin zorgen ervoor dat alle gesprekken in de juiste stemming kunnen verlopen en dat de familie zich in een huiselijke, rustige omgeving voelt.


De kracht van dag – en zonlicht zijn binnen het ontwerp belangrijke elementen. Daarom werd aansluitend op de bespreekruimte en het rouwcentrum deze wandeltuin ontworpen in dezelfde pure, strakke lijnen als het interieur. De familie kan tijdens moeilijke momenten rust en kalmte vinden in de speciaal ontworpen wandeltuin. Natuurlijke, rustgevende kleuren, water en de juiste beplanting geven een gevoel van rust en een sfeer waar men in alle intimiteit eventjes op adem kan komen.

In de ruime verzorgingsruimte is naast een uitgeruste verzorgingstafel tevens alle noodzakelijke materiaal voorhanden, waardoor de laatste zorgen aan de overledene tot in de kleinste details kunnen worden uitgevoerd.

Website ontwikkeld door Netcrew